Siaran langsung Keputusan AME Anugerah Meletop Era (Senarai Pemenang)

Siaran langsung Keputusan AME Anugerah Meletop Era (Senarai Pemenang)

Anugerah Meletop Era

Acara yang dinanti-nantikan, Anugerah MeleTOP ERA edisi kelapan atau ‘AME2021’ yang bertemakan busana Glam Legend dengan tagline #YangFreshYangLegend bakal menemui para penonton , eksklusif di platform Astro Ria (104)Astro GOOn Demand dan sooka. Pada kali ini, ‘AME 2021’ menjanjikan lebih banyak kemeriahan dan kejutan kerana dalam fasa endemik, penganjuran anugerah ini mampu dilakukan dengan lebih sempurna dari segi persembahan, kehadiran para penonton mahupun selebriti dan gimik. Acara ‘AME2021’ juga diaktifkan oleh penaja utama, 100PLUS.

Tarikh Anugerah Meletop Era AME 2021

Akan berlangsung pada 29 Mei secara langsung .

Anda boleh dapatkan maklumat di : https://www.astro.com.my/

Venue majlis Anugerah Meletop Era AME 2021

Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya (PICC

Menarik Pada Anugerah MeletopEra AME 

Edisi kali ini turut memperkenalkan tagline tambahan #TetibaAME2021 yang bersesuaian dengan pengumuman Hari Raya secara mengejut yang meriuhkan satu negara sehinggakan impaknya masih dirasai sehingga ke hari ini. Buat julung kalinya, AME2021 dianjurkan pada bulan Syawal dan akan membariskan persembahan berkonsepkan Hari Raya, khas untuk semua peminat.

Selain daripada itu, ‘AME 2021’ akan membawa pelbagai pembaharuan yang bakal menggamat suasana industri hiburan negara. Terdapat kemungkinan acara kali ini bakal menampilkan lebih daripada 3 pengacara asal, iaitu Nabil Ahmad, Jihan Muse dan Sherry Alhadad.

Pengelolaan kali ini turut memperkenalkan anugerah baharu yang pastinya menyemarakkan lagi acara anugerah berprestij yang dinanti-nantikan. Buat julung kalinya juga, anugerah ‘Top Top MeleTOP’ akan ditentukan oleh barisan juri profesional.

Persembahan Artis Di Anugerah MeletopEra AME

Acara kemuncak ‘AME 2021’ bakal dimeriahkan dengan persembahan istimewa oleh angkatan penyanyi tersohor yang mewakili generasi legend dan ‘BBNU’ seperti Dato’ Sri Siti Nurhaliza, Search, Dayang Nurfaizah, Hael Husaini, Dolla, Wany Hasrita, HanByul, Yonnyboii, Zynakal, MK K-Clique, De Fam, Bunga, Amir Masdi, Usop, Tajul, Afieq Shazwan, Asyraf Nasir serta ramai lagi. Selain itu, barisan penyampai anugerah terdiri daripada Kamal Adli, Uqasha Senrose, Faizal Hussein, Rozita Che Wan, Syafiq Kyle, Mimi Lana dan lain-lain.

AME2021 akan dibuka dengan ‘Konsert Tirai AME 2021’ yang dihoskan oleh personaliti ERA; Danial Zaini dan Isha Norsham yang ditayangkan pada jam 8.30 malam. Acara ini turut dimeriahkan dengan persembahan daripada Isaac Voo IN2IT, Ara Johari, Wany Kayrie, Aisya Retno, Aweera, Fieya Julia serta Yazid Izaham dan ramai lagi.

Manakala stesen radio ERA bakal mengadakan ‘Showcase AME 2021’ yang akan dihoskan oleh Munabella dan Zahier Yusoff, serta melibatkan barisan artis hebat seperti Imsoniacks, ChronicalZ, Daniel Chuer dan Irfan Haris. ‘Showcase’ ini akan diadakan di perkarangan Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya (PICC) pada 29 Mei bermula jam 4.00 hingga 5.00 petang. Para penonton turut boleh strim showcase ini menerusi platform-platform digital Era yakni SYOK, Facebook, YouTube dan TikTok.

Menurut Naib Presiden Strategi Pembangunan Kandungan Hiburan Melayu Astro, Raqim Ahmad, “Kami amat berbesar hati akhirnya dapat menganjurkan ‘AME2021’ dalam fasa endemik setelah penantian selama 4 bulan. Kembalinya ‘AME 2021’ merupakan tanda penghargaan dan terima kasih pihak Astro terhadap para peminat, barisan artis, rakan-rakan media serta penaja utama 100PLUS atas kesabaran dan sokongan mereka yang tidak berbelah bagi kepada ‘AME2021’ dan industri hiburan tanah air walaupun ditunda secara mengejut pada bulan Januari yang lalu.”

‘AME 2021’ ialah kemuncak anugerah pertama dalam fasa endemik yang bakal menobatkan pemenang anugerah pilihan peminat serta menyajikan persembahan hebat dan kejutan yang menggemparkan. Jangan lupa janji temu bersama ‘AME 2021’ pada 9 Malam, 29 Mei ini. Yang pasti, #TetibaAME2021 kembali!

Senarai Penuh Pemenang Anugerah Meletop Era 2021 | Pemenang AME 2021

Artis Baharu Meletop : Dini Schaztzmann – A.I In Love

Cilik Meletop : Arianna Aubrey & Karl Kareef – Anak kepada Datin Eina Azman & Datuk Kaiser

Couple Meletop : Emma Maembong & Mohammad Shazli

Influencer Meletop : Dr Say

Artis Versatile Meletop : Shiha Zikir – Pelakon, Penyanyi, Youtuber

Personaliti TV Meletop : Jihan Muse

Video Meletop : MV Canggung – Wany Hasrita

Program Meletop : Konsert Minggu Ini – #123 Khai Bahar – RTM

Drama Meletop : Kampung Pisang Bersiri – Siri – Astro Citra

Pelakon Meletop : Fasha Sandha

Anugerah Legend Muzik Meletop (Khas) – Roslan Aziz

Anugerah Legend Meletop : Hamid Gurkha

Grup/Duo Meletop ERA : AEOW Shiha Zikir & Noki

Penyanyi Meletop ERA : Khai Bahar – Durja

Lagu Meletop : AEOW – Shiha Zikir & Noki

Filem Meletop : Ada Apa Dengan Dosa

Bintang Filem Meletop : Shiha Zikir – Hantu Boceng 2.0

Anugerah Khas Meletop : Datuk Aznil Haji Nawawi

BBNU Meletop : Alyssa Dezek

Artis Top Top Meletop Lelaki : Khai Bahar

Artis Top Top Meletop Wanita : Shiha Zikir

Artis Top Top Meletop Grup/Duo : Dolla

Artikel lain : Cara Setting Remote Astro 

Leave a Comment