BANTUAN KHAS PENGUSAHA PUSAT SUKAN RM3000 ONE-OFF:SEMAKAN STATUS KELAYAKAN PERMOHONAN

BANTUAN KHAS PENGUSAHA PUSAT SUKAN RM3000 ONE-OFF:SEMAKAN STATUS KELAYAKAN PERMOHONAN

BANTUAN KHAS PENGUSAHA PUSAT SUKAN RM3000 ONE-OFF

PEMULIH bantuan khas Pengusaha pusat sukan One-Off RM3000 antara yang terkandung dalam teks ucapan pekej PEMULIH yang diumumkan Perdana Menteri pada hari ini 28.06.2021. Antara pusat sukan yang akan diberikan bantuan khas Pengusaha pusat sukan One-Off RM3000 PEMULIH ialah arena sukan seperti gym, bowling, futsal dan sebagainya turut terkesan dan mereka hanya boleh beroperasi semula seawal fasa ketiga PPN nanti.

Kerajaan hari ini telah membuat pengumuman senarai Pakej Perlindungan Rakyat dan Pemulihan Ekonomi atau PEMULIH.

Pakej ini diperkenalkan bagi meringankan beban rakyat Malaysia yang masih dalam fasa pertama Pelan Pemulihan Negara (PPN).

BANTUAN KHAS PENGUSAHA PUSAT SUKAN

Baca Juga: BANTUAN KHAS PENGUSAHA KANTIN RM1000 ONE-OFF:SEMAKAN STATUS KELAYAKAN PERMOHONAN(Pengusaha Kantin Berdaftar)

Ringkasan Pekej PEMULIH

Nilai keseluruhan Pakej PEMULIH adalah sebanyak RM150 bilion.

PEMULIH bertujuan untuk memberikan bantuan menyeluruh kepada rakyat dan tertumpu kepada tiga fokus utama iaitu:

  • Meneruskan Agenda Prihatin Rakyat
  • Menyokong Perniagaan
  • Meningkatkan Vaksinasi

BANTUAN KHAS PENGUSAHA PUSAT SUKAN

Baca Juga: BANTUAN KHAS TASKA RM3000 ONE-OFF:SEMAKAN STATUS KELAYAKAN PERMOHONAN(KPWKM/SWASTA SELIAN KPM)

Teks Ucapan PEMULIH Bantuan Khas Pengusaha Pusat Sukan RM3000

Teks ucapan PEMULIH berkaitan bantuan pengusaha pusat sukan RM3000 yang diumumkan hari ini terkandung dalam bilangan ke.48 fokus kedua PEMULIH iaitu Menyokong Perniagaan, agenda ucapan seperti berikut:

  1. Selanjutnya, Kerajaan sedar bahawa pengusaha industri sukan dan operator arena sukan seperti gym, bowling, futsal dan sebagainya turut terkesan dan mereka hanya boleh beroperasi semula seawal fasa ketiga PPN nanti. Sehubungan itu, Kerajaan bersetuju untuk memberikan bantuan one-off sebanyak 3 ribu ringgit kepada mereka.

Baca Juga: PERMOHONAN BKNS:SEMAKAN STATUS BIASISWA KERAJAAN NEGERI SABAH 2021

Syarat Kelayakan Permohonan Bantuan Pengusaha Pusat Sukan RM3000 PEMULIH

Semasa pengumuman PEMULIH Bantuan Pengusaha Pusat Sukan tiada syarat yang diumumkan berkaitan bantuan pengusaha Pusat Sukan RM3000 ini. Jika ada syarat tertentu lain yang kerajaan umumkan akan dikemaskini jika ada. Mengikut kami tiada syarat yang akan dikenakan untuk PEMULIH Bantuan Pengusaha Pusat Sukan ini semua pengusaha Psat Sukan yang berdaftar akan menerima bantuan ini. Namun jika ada syarat kami akan kemaskini dari masa ke semasa.

Baca Juga: SEMAKAN STATUS WPP PTPTN 2021:CHECK KELAYAKAN & CARA TUNAIKAN RM1500

Tarikh Bayaran PEMULIH Bantuan Pengusaha Pusat Sukan RM3000 PEMULIH

Tarikh bayaran bantuan pengusaha Pusat Sukan RM3000 PEMULIH melalui pekej PEMULIH masih belum diumumkan. Tarikh tersebut akan dikemaskini setelah kerajaan membuat pengumuman rasmi berkaitan bayaran bantuan khas pengusaha kantin RM1000 melalui pekej PEMULIH ini.

Baca Juga: CARA DAFTAR APM(ANGKATAN PERTAHANAN AWAM)SEMAKAN PERMOHONAN ONLINE

Cara Memohon Bantuan Khas Pengusaha Pusat Sukan RM3000 PEMULIH

Cara memohon bantuan bayaran pengusaha Pusat Sukan RM3000 melalui pekej PEMULIH masih belum diumumkan. Cara memohon PEMULIH Bantuan Pengusaha Pusat Sukan RM3000 PEMULIH tersebut akan dikemaskini setelah kerajaan membuat pengumuman rasmi berkaitannya.

Baca Juga: CONTOH SURAT KONTRAK PEKERJA & MAJIKAN SWASTA 2021

Maklumat Lanjut

Untuk maklumat lanjut berkaitan bantuan pengusaha Pusat Sukan RM3000 melalui pekej PEMULIH ini anda boleh baca teks ucapan penuh YAB Perdana Menteri di: https://www.pmo.gov.my/2021/06/teks-ucapan-pengumuman-khas-pakej-perlindungan-rakyat-dan-pemulihan-ekonomi-pemulih/

Terima kasih. Semoga perkongsian tentang bantuan bayaran pengusaha Pusat Sukan RM3000 melalui pekej PEMULIH ini dapat memudahkan lagi urusan anda. InsyaAllah.

 

Leave a Comment