CONTOH SURAT RASMI PERMOHONAN PERKHEMAHAN TAHUNAN

CONTOH SURAT RASMI PERMOHONAN PERKHEMAHAN TAHUNAN

 

CONTOH SURAT RASMI PERMOHONAN PERKHEMAHAN TAHUNAN

Contoh surat rasmi permohonan perkhemahan tahunan ini adalah antara surat yang sering di cari untuk dijadikan rujukan kerana setiap program kokurikulum sekolah perlu mendapatkan kebenaran sama ada dari pihak IbuBapa mahupun pihak sekolah.

Untuk rujukan contoh kertas kerja pula anda boleh semak contoh kertas kerja di SINI

Contoh surat rasmi permohonan perkhemahan juga mungkin di cari untuk membuat karangan surat rasmi di sekolah seperti soalan surat rasmi berikut:

Soalan : Persatuan Pengakap sekolah kamu akan mengadakan Perkhemahan Tahunan. Sebagai setiausaha, kamu perlu menulis surat kepada Pengetua sekolah kamu untuk memohon mengadakan perkhemahan tersebut. Tulis surat tersebut dengan selengkapnya.

 

Contoh Surat Rasmi Permohonan Perkhemahan Tahunan

Berikut dikongsikan contoh surat permohonan perkhemahan tahunan yang boleh dijadikan rujukan untuk anda membuat surat tersebut sama ada untuk karangan surat rasmi ataupun jemputan perkhemahan sebenar..

 

Bagi IbuBapa yang bekerja sendiri anda biasanya perlu mendapatkan surat pengesahan pendapatan untuk melakukan sesuatu permohonan yang berkait dengan gaji.

Lazimnya, individu yang bekerja sendiri tidak mempunyai penyata pendapatan atau slip gaji yang dikeluarkan oleh pihak majikan. Antara surat yang biasa diguanakan adalah contoh surat berhenti kerja.

Bagi guru-guru atau admin sekolah yang mencari contoh surat kebenaran IbuBapa untuk melakukan akiviti kokurikulum sekolah anda boleh semak di: Contoh surat kebenaran Ibu Bapa

Surat tunjuk sebab juga penting bagi seorang pekerja. Semak contoh surat tunjuk sebab yang boleh dijadikan rujukan jika tidak dapat hadir untuk menjalankan tugas atau mesyuarat.

 

Contoh 1

Persatuan Pengakap,

Sekolah Kebangsaan Menengah Alor Akar,

25250 Kuantan, Pahang.

__________________________________________________________

Tuan Pengetua,

Sekolah Kebangsaan Menengah Alor AKar,

25250 Kuantan, Pahang.____________________JARAK__________________________ 05 MAY 2019

 

Tuan,

Memohon Mengadakan Perkhemahan Tahunan Pengakap

 

Berhubung perkara di atas, Saya Ali bin Abu, setiausaha Pasukan Pengakap Sekolah Kebangsaan Menengah Alor Akar ingin memohon untuk mengadakan Perkhemahan Tahunan Pasukan Pengakap.

 

  1. Untuk makluman pihak tuan, Ahli Jawatankuasa Persatuan Pengakap sekolah telah merancang untuk mengadakan aktiviti perkhemahan tahunan. Butir-butir perkhemahan adalah seperti ketetapan berikut ;

Tarikh : 10 May 2021 hingga 11 May 2021

Tempat : Padang Sekolah

Peserta : 40 orang ahli pengakap

 

  1. Tujuan perkhemahan ini diadakan adalah sebagai aktiviti tahunan pertubuhan ini. Selain itu, perkhemahan ini diadakan untuk memberikan pengalaman di samping dapat memupuk nilai-nilai murni dalam kalangan murid seperti berdisiplin, bekerjasama, berdikari dan sebagainya.

 

  1. Kami berharap pihak tuan dapat menimbang permohonan ini. Kami juga berharap pihak tuan dapat memberi maklum balas secepat mungkin agar kami dapat membuat persediaan awal. Sekiranya tarikh yang kami cadangkan itu tidak bersesuaian, maka pihak tuan bolehlah mencadangkan tarikh yang lain.

 

Kerjasama daripada pihak tuan amat kami hargai dan kami dahului dengan ucapan ribuan terima kasih.

 

Sekian, terima kasih.

 

Yang menjalankan tugas,

 

Aiman Hakim

…………………………………

(AIMAN HAKIM BIN ILHAM)

Setiausaha Persatuan Pengakap Sekolah Kebangsaan Menengah Alor Akar.

Contoh 2

Contoh Surat Kebenaran Ibubapa Peringkat Universiti

Jika anda memerlukan contoh surat kebenaran Ibubapa bagi peringkat Universiti klik link dibawah:

https://kuim.edu.my/images__04052018/hepa/Sukan&Aktiviti_Pelajar/SURAT_KEBENARAN_IBUBAPA_SEMESTER_SATU.pdf

Diharap agar perkongsian Contoh Surat Rasmi Permohonan Perkhemahan Tahunan ini dapat menjadi rujukan yang berguna buat semua.

1 thought on “CONTOH SURAT RASMI PERMOHONAN PERKHEMAHAN TAHUNAN”

Leave a Comment