BANTUAN KHAS PENGUSAHA KANTIN RM1000 ONE-OFF:SEMAKAN STATUS KELAYAKAN PERMOHONAN(Pengusaha Kantin Berdaftar)

BANTUAN KHAS PENGUSAHA KANTIN RM1000 ONE-OFF:SEMAKAN STATUS KELAYAKAN PERMOHONAN(Pengusaha Kantin Berdaftar)

BANTUAN KHAS PENGUSAHA KANTIN RM1000 ONE-OFF

PEMULIH bantuan khas Pengusaha Kantin One-Off RM1000 antara yang terkandung dalam teks ucapan pekej PEMULIH yang diumumkan Perdana Menteri pada hari ini 28.06.2021. Kerajaan hari ini telah membuat pengumuman senarai Pakej Perlindungan Rakyat dan Pemulihan Ekonomi atau PEMULIH.

Pakej ini diperkenalkan bagi meringankan beban rakyat Malaysia yang masih dalam fasa pertama Pelan Pemulihan Negara (PPN).

BANTUAN KHAS PENGUSAHA KANTIN

Baca Juga: PERMOHONAN BKNS:SEMAKAN STATUS BIASISWA KERAJAAN NEGERI SABAH 2021

Ringkasan Pekej PEMULIH

Nilai keseluruhan Pakej PEMULIH adalah sebanyak RM150 bilion.

PEMULIH bertujuan untuk memberikan bantuan menyeluruh kepada rakyat dan tertumpu kepada tiga fokus utama iaitu:

 • Meneruskan Agenda Prihatin Rakyat
 • Menyokong Perniagaan
 • Meningkatkan Vaksinasi

Baca Juga: SEMAKAN STATUS WPP PTPTN 2021:CHECK KELAYAKAN & CARA TUNAIKAN RM1500

Teks Ucapan PEMULIH Bantuan Khas Pengusaha Kantin One-Off RM1000

Teks ucapan PEMULIH berkaitan bantuan pengusaha kantin RM1000 yang diumumkan hari ini terkandung dalam bilangan ke.47  agenda ucapan seperti berikut:

 1. Kerajaan juga mendengar suara pengusaha kantin di sekolah yang masih ditutup dan menyebabkan mereka hilang mata pencarian. Kerajaan bersetuju bantuan kewangan sebanyak 1 ribu ringgit diberikan kepada semua pengusaha kantin berdaftar.

BANTUAN KHAS PENGUSAHA KANTIN

Baca: CARA DAFTAR APM(ANGKATAN PERTAHANAN AWAM)SEMAKAN PERMOHONAN ONLINE

Semakan Status Kelayakan Permohonan Bantuan Pengusaha Kantin One-Off RM1000

Semasa pengumuman tiada syarat yang diumumkan berkaitan bantuan  pengusaha kantin RM1000 ini. Jika ada syarat tertentu lain yang kerajaan umumkan akan dikemaskini jika ada. Mengikut kami tiada syarat yang akan dikenakan untuk bantuan ini semua pengusaha kantin yang berdaftar akan menerima bantuan ini. Namun jika ada syarat kami akan kemaskini dari masa ke semasa.

Baca Juga: eSPKWS ONLINE KPM:CARA LOGIN & GUNA SISTEM PERAKAUNAN SEKOLAH

Tarikh Bayaran PEMULIH Bantuan Pengusaha Kantin One-Off RM1000

Tarikh bayaran pengusaha kantin RM1000 melalui pekej PEMULIH masih belum diumumkan. Tarikh tersebut akan dikemaskini setelah kerajaan membuat pengumuman rasmi berkaitan bayaran bantuan pengusaha kantin RM1000 melalui pekej PEMULIH ini.

Penting: CONTOH SURAT WAKIL(JPJ/SEBUT HARGA/AMBIL DOKUMEN/MyEG/KEBENARAN/BANK/LHDN/ MAJIKAN)

Cara Memohon Bantuan Khas Pengusaha Kantin One-Off RM1000

Cara memohon bantuan bayaran pengusaha kantin RM1000 melalui pekej PEMULIH masih belum diumumkan. Cara memohon bantuan tersebut akan dikemaskini setelah kerajaan membuat pengumuman rasmi berkaitannya.

Baca Juga: CONTOH QUOTATION 2021:CARA BUAT BACA SEMAK QUOTATION

Maklumat Lanjut

Untuk maklumat lanjut berkaitan bantuan khas pengusaha kantin RM1000 melalui pekej PEMULIH ini anda boleh baca teks ucapan penuh YAB Perdana Menteri di: https://www.pmo.gov.my/2021/06/teks-ucapan-pengumuman-khas-pakej-perlindungan-rakyat-dan-pemulihan-ekonomi-pemulih/

 

 

5 thoughts on “BANTUAN KHAS PENGUSAHA KANTIN RM1000 ONE-OFF:SEMAKAN STATUS KELAYAKAN PERMOHONAN(Pengusaha Kantin Berdaftar)”

 1. Selamat petang. Saya mahu semak Status Kelayakan Permohonan Bantuan Pengusaha Kantin One-Off RM1000. Macam mana saya boleh memohon dan apa cara untuk saya mohon?
  Terima kasih.

  Balas
 2. Selamat petang. Saya mahu semak Status Kelayakan Permohonan Bantuan Pengusaha Kantin One-Off RM1000. Macam mana saya boleh memohon dan apa cara untuk saya mohon?
  Terima kasih.

  Balas

  Balas

Leave a Comment