JADUAL PERLAWANAN PERSAHABATAN MALAYSIA 2024

JADUAL PERLAWANAN PERSAHABATAN MALAYSIA 2024

JADUAL PERLAWANAN PERSAHABATAN MALAYSIA

Bola sepak merupakan satu sukan yang amat popular di negara kita Malaysia pada masa kini. Kepada peminat Harimau Malaya semestinya akan memberi sokongan sepenuhnya semasa beraksi setiap perlawanan.  Disini kami akan kongsikan kepada anda jadual perlawanan persahabatan Malaysia 2024, semoga membantu.

 

APA ITU PERLAWANAN PERSAHABATAN

Perlawanan persahabatan ini adalah untuk memupuk dan menyemai semangat kesukanan dikalangan pasukan. Selain itu, ia juga bertujuan untuk mengamalkan gaya hidup sihat dengan penyertaan aktif dalam bidang sukan.

 

RANGKING FIFA MALAYSIA

Malaysia yang kini menduduki rangking FIFA ke 146. Perlawanan persahabatan ini dengan pasukan yang berada pada rangking 177 iaitu Kemboja untuk aksi pertama. Kemudian 5 hari selepasnya, Malaysia akan bertemu Maldives yang menduduki rangking ke 154. Pasukan lawan sepertinya memiliki rangking yang lebih rendah, walaubagaimanapun pasukan Harimau Malaya mesti membawa kemenangan.

 

HARGA TIKET PERLAWANAN PERSAHABATAN

Sekiranyan anda berkesempatan boleh datang ke stadium bagi memberikan sokongan padu kepada barisan pemain. Anda boleh dapatkan tiket masuk untuk kedua-dua hari perlawanan dengan harga:

  • RM30 untuk dewasa – setiap perlawanan
  • RM5 untuk kanak-kanak – setiap perlawanan

 

CARA BELI TIKET BOLA PERLAWANAN PERSAHABATAN

Seperti yang dimaklumkan oleh Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM), pembelian tiket hanyalah secara online sahaja di pautan www.tickethotline.com.my dan tiada tiada penjualan tiket di stadium.

 

JADUAL PERLAWANAN PERSAHABATAN MALAYSIA 

Berikut adalah merupakan jadual perlawanan persahabatan persahabaran 2023 melibatkan pasukan bola sepak Malaysia iaitu:

MALAYSIA VS SYRIA
Tarikh: 06 September 2023, Rabu
Masa : 4.30 Petang
Tempat : Chengdu China

 

KEPUTUSAN PERLAWANAN PERSAHABATAN MALAYSIA

Berikut adalah merupakan keputusan perlawanan persahabatan ini iaitu:

MALAYSIA VS SYRIA

 4 – 1 

SIARAN LANGSUNG PERLAWANAN PERSAHABATAN MALAYSIA TIER 1 FIFA

Sekiranya anda ingin melayhari perlawanan ini secara langsung, kini anda boleh melayari perlawanan ini secara langsung menerusi:

 

ARTIKEL BERKAITAN

Leave a Comment