Cara Tukar Limit Kad Debit Maybank (Guna Aplikasi & Maybank2u)

Cara Tukar Limit Kad Debit Maybank (Guna Aplikasi & Maybank2u)

Tukar Limit Kad Maybank

“Maaf, Anda Telah Melebihi Had Pengeluaran RMXXX Sehari”

Rasanya ramai dah yang terkena macam ni kan. Punya la lama beratur di ATM  Maybank nak keluarkan duit, tiba-tiba tak dapat sebab dah lebih had pengeluaran. Mesti anda rasa kecewa dan penat sekali.

Kalaulah tiba-tiba nak guna duit yang banyak sekaligus, macam mana la kan. Ada duit tapi tak boleh keluarkan sebab dah lebih limit.

Kini anda jangan risau lagi, kami akan kongsikan cara tukar limit kad debit Maybank dengan mudah dan pantas.

Tetapan Asal Limit Pengeluaran Maybank

  • Pengeluaran dari atm – RM1,000 sehari
  • Penggunaan Visa Debit Kad – RM1,000 sehari
  • Transfer duit (3rd party transfer) – RM3,000 sehari

Tetapan limit ini boleh menjadikan hari anda suram dan gelisah. Kadang-kadang ada Ketika anda perlukan pengeluaran yang banyak namun tidak dapat kerana sekatan limit tersebut.

Artikel Lain : Cara Bayar Loan Kereta Maybank2u

Cara Tukar Limit Kad Debit Maybank Guna Aplikasi

Berikut adalah Langkah-langkah cara tukar limit kad debit Maybank yang boleh anda ikuti:

  1. Layari halaman web Maybank2u dan klik Login
  2. Login seperti biasa menggunakan usernamedan password

Tukar Limit Kad Maybank

  1. Klik pada simbol profile yang terletak di penjuru atas kanan

Tukar Limit Kad Maybank

  1. Seterusnya klik pada menu ‘Setting‘. Paparan seperti berikut akan muncul

Tukar Limit Kad Maybank

  1. Dalam paparan seterusnya klik pada ikon drop down dan Klik pada Cards

Tukar Limit Kad Maybank

  1. Untuk ubah limit penggunaan kad debit, klik pada simbol pensel/pen:

km5

  1. Klik menu tersebut dan pilih limit yang anda mahu.

km6

  1. Kemudian klik pada butang SAVE.

m7

  1. Seterusnya anda perlu untuk request nombor TAC.

Nombor TAC akan dikirimkan ke nombor handphone yang anda daftarkan dengan maybank2u.

  1. Masukkan no TAC dan anda telah berjaya untuk naikkan limit penggunaan Kad debit.

 

Cara Tukar Limit Transfer Maybank2u

Berikut adalah panduan untuk tukar limit transfer di maybank2u:

  1. Layari halaman web Maybank2u dan klik Login
  2. Login seperti biasa menggunakan usernamedan password

 

  1. Dalam maybank2u, klik pada simbol profile yang terletak di penjuru atas kanan: Simbol Profile

 

  1. Klik pada menu ‘Setting‘ unuk pergi ke bahagian setting:

 

  1. Langkah seterusnya, klik pada ikon drop down: Klik pada “Pay & Transfer”

 

  1. Seterusnya klik pada menu dropdown yang terletak sebaris dengan ‘Pay Limit’:

 

  1. Dalam senarai pilihan yang diberikan pilih ‘Transfer Limit‘:

 

  1. Dibahagian ini anda boleh ubah transfer limit untuk beberapa jenis transfer seperti berikut:

 

  1. Selesai

 

Untuk ubah transfer limit bagi jenis transaksi yang berkenaan, anda hanya perlu klik pada simbol ‘pensel/pen‘.

Jika anda nak ubah transfer limit lebih daripada satu jenis, jangan lakukan serentak.

Lakukan satu persatu.

Jangan lupa klik pada butang ‘SAVE CHANGES‘ selepas membuat perubahan.

Untuk panduan berikut merupakan definisi bagi setiap jenis transfer mungkin sering kita lakukan:

  • 3rd party transfer– Pemindahan ke akaun Maybank milik orang lain.
  • Interbank GIRO transfer– Pemindahan ke akaun bukan Maybank (milik sendiri atau orang lain) bukan serta merta.
  • Instant Interbank Transfer– Pemindahan ke akaun bukan Maybank (milik sendiri atau orang lain) dengan serta merta.

Semoga perkongsian cara tukar limit kad debit Maybank ini memberikan manfaat kepada anda semua.

 

 

 

 

Leave a Comment